Když nemůžeš, přidej víc

Když nemůžeš, přidej víc, to úplně po nemoci neplatí.

Když nemůžeš, přidej víc …. až tak úplně neplatí, když jde o zdraví!

Když tělo onemocní, potřebuje bezpečný prostor, klid a dostatek času, aby se mohlo dostat zpět do kondice a k plnému zdraví.

Ale buďme upřímní: Dovolíme si vypnout, lenošit, nedělat nic, spát a dopřávat si péči opravdu tak dlouho, jak to naše tělo potřebuje?

Anebo, když se nám uleví, tak musíme zpět do práce, mezi lidi, do víru života.

Nebo dokonce, jako maminka malých dětí bez dalšího hlídání, prostě při nemoci nemáme ani chvilku pro sebe. Nebo jako lektor kurzu prostě musíme do práce, protože na nás studenti čekají?

Myslím, že i proto v současné době vznikají terapeutické metody, jakou je kraniosakrální terapie, které umí dopřát bezpečí a hlubokou regeneraci tělu i mysli, a dokáže velmi efektivně popohnat schopnosti našeho těla k sebe-uzdravování.

Tím klíčem je umění podpořit autonomní nervový systém a jeho vrozenou schopnost léčit tělo v tzv. parasympatickém módu.

Více se dozvíte např. v knize Dr. Johna Upledgera „Ty a tvůj skrytý lékař“, která obsažným a inspirujícím způsobem popisuje, jak kraniosakrální terapie funguje a s jakými potížemi pomáhá. Knihu vřele doporučuji:_)

Sdílej článek:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Podobné články

Bolest a kraniosakrální terapie

Bezpečí a bolest?

Jednou z příčin vracejících se bolestí, jak jsme o tom mluvili na webináři, je situace, kdy se klient  vrací do stejných podmínek,

Read More »